Popüler e-ticaret altyapısı, artık İYS ile tam entegre

Öte yandan Statista verilerine göre, dünya çapında %10’u aşkın pazar payıyla faaliyet gösteren Shopify e-ticaret altyapısını ve küresel e-posta sağlayıcıları kullanan e-ticaret şirketleri, ileti izinlerini belirlenen 3 günlük yasal süre içinde İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) sistematik aktaramadıkları için izinsiz ileti gönderme problemiyle karşı karşıya kaldı. E-ticaret şirketlerine proje, denetim ve raporlama gibi konularda danışmanlık hizmetleri sunan Matevise Danışmanlık, geliştirdiği İYS Shopify Entegrasyonu çözümüyle bu problemi ortadan kaldırdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Matevise Danışmanlık Kurucu Ortakları Bensu Sayınay ve Gökcan Çakar, “İYS x Shopify Entegrasyon Uygulaması, Shopify altyapısı kullanan ve küresel e-posta sağlayıcılarıyla çalışan markaların, ileti izinlerinin yasal sürelerde aktarılmasını otomatikleştiriyor. Uygulama sayesinde Shopify e-ticaret altyapısını kullanan şirketler, ceza risklerini en az seviye indirmeyi hedefliyor.” dediler.

2022’de 371 milyon TL ceza kesildi

E-ticaret şirketleri tarafından gönderilen ticari iletiler, Ticaret Bakanlığı tarafından, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik kapsamında bazı kurallara tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir